maanantai 18. marraskuuta 2013

18.11.2013

Eilen matkustettiin muutaman muun mukavan ponitädin seurassa Lahteen, shetlanninponiyhdistyksen syyskokoukseen. Mukavaa matkustaa välillä pidempiäkin matkoja ilman poneja tai koiria.:)

Syyskokouksessa rotuyhdistys palkitsi Hippoksen kehissä menestyneitä poneja. Meidän poneista Katveikon Bloom sai Hippokselta parhaimmat 2vuotiaan ponin pisteet kuluvalta kaudelta sekä Kaunisrannan Rositza sai parhaimmat 3vuotiaan ponin pisteet. Ihan uskomatonta! En olisi koskaan voinut kuvitellakkaan että meidän poneista kukaan voisi menestyä näin hienosti! Tämä vuosi on kyllä ollut aivan käsittämättömän upea!

No joo, upea vuosi ponien suhteen mutta kurja syksy jälleen näiden kelien suhteen...:P Pakkasta ja lunta odotellassa... Huomisen vapaapäivän kunniaksi on silti mielessä jotain hauskaa rakentelua.:) Katsotaan mitä tuleman pitää.;)

perjantai 1. marraskuuta 2013

1.11.2013

Kotisivujen ulkoasu oli liian kesäinen väriltään, joten sadepäivinä on aikaa hieman muokata värejä.:) Samassa varsojen kuvia pyöritellessä, tuli huomattua että nehän on kasvaneet aivan järjettömästi! Miten ne pääsee kasvamaan aina niin salakavalasti? Nythän ne kaikki on tyyliä mammutti, mutta saisipa niistä uudempaakin kuva materiaalia päivittää kunhan maa vaan jäätyy.:) 
Ensi viikon keskiviikkona olisikin varsojen sekä Mambon tunnistus päivä.

tiistai 29. lokakuuta 2013

29.10.2013

Vuoden viimeinen rotunäyttely meni sateisessa ja viileässä syksy säässä Loimaalla. Katveikon Bloom palkittiin II-Palkinnolla, luokkavoittajana sekä Reserve Champion Mininuorena. Fantas a Dream Come True palkittiin I-Palkinnolla, luokkavoittajana, Champion Minitammana sekä Parhaana Suomessa Syntyneenä Mininä. Ihan loistojuttu, Elma on palkittu tänä vuonna viidestä rotunäyttelystä neljä kertaa CH-Minitammana ja kolme kertaa Parhaana Suomessa Syntyneenä mininä. Plus että se vielä toukokuussa jalostusarvosteltiin ( ex kantakirjattiin) I-Palkinnolla! :)
Mutta eihän Bloomillakaan huonosti ole mennyt. Se on palkittu tänä vuonna viidestä rotunäyttelystä, kerran CH-Mininuorena ja kaksi kertaa Reserve Champion Mininuorena. Ja Bloom jalostusarvosteltiin nuorena ponina elokuussa I-Palkinnolla.:)
Toivottavasti saamme tulevaisuudessa pikkuisia minivarsoja näistä ihanista tammoista <3

Vaikka syksy on ollut todella kuiva, nyt viikon sateiden jälkeen alkaa taas muistua mieleen miten ärsyttävää tämä syksy aika on. Kuraa sielä ja kuraa täälä... huoh..
Toivottavasti saadaan kohta pakkasta ja lunta <3

Ai niin ja edelleen meillä olisi muutamia shettiksiä vailla hyviä koteja. Vuotias tammavarsa Inca, josta kasvanee 103-104cm korkea aikuisena. Ja jolla on aivan ihana luonne! Myös 2vuotias (Ensi vuonna 3vuotias) Shettistamma Kaunisrannan Utopia etsii itselleen hyvää käyttökotia. Rauhallinen tamma jota voi lapsetkin hoidella. Myös aikuinen (juuri tiineeksi ultrattu) tamma Shining Elisbeth on vielä kotia vailla. Elisbethistä löytyy video kotisivujemme linkkilistasta; http://www.netikka.net/jarvirannantalli/linkit.html

torstai 24. lokakuuta 2013

24.10.2013

Eilen oli tammojen tiineystarkastuspäivä. Tiineeksi todettiin Rositza ja Indy, jotka näyttivät ultran perusteella olevan pisimmillään tiineenä. Ovat tarhanneet Helgonin kanssa huhtikuulta-syyskuulle. Arvio laskettuun aikaan olisi kiimojen ja sikiön perusteella huhti-toukokuun paikkeilla. Selma oli myös Helgonista tiine, josta olin hivenen jopa yllättynyt. Selmaa astutettiin vaan muutaman päivän ajan ja yhteen kiimaan. Selman laskettuaika olisi kesä-heinäkuun vaihteessa. Menuette todettiin tiineeksi Izmosta ja laskettuaika toukokuussa. Myös Menuette on astutettu ainoastaan muutaman kerran ja yhteen kiimaan.

Huomenna olisi vuorossa ponien pesua. Lauantaina suuntana Loimaa ja kauden viimeinen rotunäyttely. Nopeasti jälleen vuosi meni kun vastahan me lähdettiin Ruukkiin, kevään ensimmäiseen näyttelyyn.

torstai 17. lokakuuta 2013

17.10.2013

Koska blogit.fi lopettaa toimintansa, täytyi miettiä minne laittaa uutta blogia ja pikana kyhäsin sen nyt sitten tänne. Käyttää en osaa tätä kyllä pätkääkään, mutta jos tänne nyt jotain kuulumisia silloin tällöin saisi nakattua niin ei tarvitse sitten kotisivujen tilaa alkaa täyttämään.:) Vähän jo kyllä mietin että laitanko blogia enään ollenkaan kun niin harvoin ehdin kirjoitella.:/

Piti oikein tarkastaa että herttinen sentään, viimeksi kesäkuussa on päivitetty edellinen blogi. Aika rientää.

Mutta joo, kesäkuun jälkeenkin on kyllä ollut elämää. Varsoja on syntynyt enemmän kun tämä yksi blogiin päivitetty. Gala sai kesäkuun lopussa orivarsan Lyktans Primuksesta. Heinäkuussa sitten tuli yhdelle yölle tuplavarsomiset kun Selma (varsoi Lyktans Primuksesta) ja Pella (Varsoi Liptuksesta) päättivät varsoa parin tunnin erolla.:) Kaikki varsomiset sujui kun oppikirjoista. Tuntuu että siitä ajasta on jo ikuisuus. Nyt varsat on jo valtavan kokoisia (syntymäkokoon nähden), ja vieroitusaikakin alkaa uhkaavasti lähestyä.

Näyttelyissä on kierretty kesänaikana ja meidän tehotyttö Elma on kyllä vetänyt niin uskomattomat sijoitukset tälle vuodelle että huh...:) Kesäkuussa Elma oli BIS II Pedersöressä. Ylivieskassa elokuussa BIS III. Kesällisistä varsoista Milmanda on ehtinyt osallistua Pedersören näyttelyyn jossa palkittiin Champion varsana ja sai näin ollen myös kutsun Eliittinäyttelyyn Kirkkonummelle. Toinen minityttömme Bloom, on vetänyt myös hienoja tuloksia kesän aikana ja elokuussa Bloom sai upean pisterivin hippoksen kehässä Alavudella, I-palkinnon ja keskiarvo oli huikeat 8,35!
Tammoistamme hippoksen kehässä nuorena ponin arvosteltiin myös Rositza joka myöskin vetäisi I-Palkinnon ja keskiarvon 8,2.:) Utopia palkittiin II-Palkinnolla.

Eliittiin matkustimme syyskuussa, siellä oli mukana Milmanda, Elma sekä Bloom. Matka oli pitkä mutta kokemuksena taas kerrassaan mahtava.
Syyskuun lopussa sain viimein kotiin meidän ihanan uuden miniorin Steindl's Mambon. Mambo muutti meille suoraan kasvattajalta Itävallasta. Huhtikuussa ori jalostusarvosteltiin Itävallassa saaden I-Palkinnon ainoastaan 3vuotiaana! Mambo hankittiin jalostusoriksi meidän omille tammoille, joten näillä näkymin ori ei ole tarjolla vieraille.

Siinäpä näitä tapahtumia tiivistettynä.:)