torstai 17. lokakuuta 2013

17.10.2013

Koska blogit.fi lopettaa toimintansa, täytyi miettiä minne laittaa uutta blogia ja pikana kyhäsin sen nyt sitten tänne. Käyttää en osaa tätä kyllä pätkääkään, mutta jos tänne nyt jotain kuulumisia silloin tällöin saisi nakattua niin ei tarvitse sitten kotisivujen tilaa alkaa täyttämään.:) Vähän jo kyllä mietin että laitanko blogia enään ollenkaan kun niin harvoin ehdin kirjoitella.:/

Piti oikein tarkastaa että herttinen sentään, viimeksi kesäkuussa on päivitetty edellinen blogi. Aika rientää.

Mutta joo, kesäkuun jälkeenkin on kyllä ollut elämää. Varsoja on syntynyt enemmän kun tämä yksi blogiin päivitetty. Gala sai kesäkuun lopussa orivarsan Lyktans Primuksesta. Heinäkuussa sitten tuli yhdelle yölle tuplavarsomiset kun Selma (varsoi Lyktans Primuksesta) ja Pella (Varsoi Liptuksesta) päättivät varsoa parin tunnin erolla.:) Kaikki varsomiset sujui kun oppikirjoista. Tuntuu että siitä ajasta on jo ikuisuus. Nyt varsat on jo valtavan kokoisia (syntymäkokoon nähden), ja vieroitusaikakin alkaa uhkaavasti lähestyä.

Näyttelyissä on kierretty kesänaikana ja meidän tehotyttö Elma on kyllä vetänyt niin uskomattomat sijoitukset tälle vuodelle että huh...:) Kesäkuussa Elma oli BIS II Pedersöressä. Ylivieskassa elokuussa BIS III. Kesällisistä varsoista Milmanda on ehtinyt osallistua Pedersören näyttelyyn jossa palkittiin Champion varsana ja sai näin ollen myös kutsun Eliittinäyttelyyn Kirkkonummelle. Toinen minityttömme Bloom, on vetänyt myös hienoja tuloksia kesän aikana ja elokuussa Bloom sai upean pisterivin hippoksen kehässä Alavudella, I-palkinnon ja keskiarvo oli huikeat 8,35!
Tammoistamme hippoksen kehässä nuorena ponin arvosteltiin myös Rositza joka myöskin vetäisi I-Palkinnon ja keskiarvon 8,2.:) Utopia palkittiin II-Palkinnolla.

Eliittiin matkustimme syyskuussa, siellä oli mukana Milmanda, Elma sekä Bloom. Matka oli pitkä mutta kokemuksena taas kerrassaan mahtava.
Syyskuun lopussa sain viimein kotiin meidän ihanan uuden miniorin Steindl's Mambon. Mambo muutti meille suoraan kasvattajalta Itävallasta. Huhtikuussa ori jalostusarvosteltiin Itävallassa saaden I-Palkinnon ainoastaan 3vuotiaana! Mambo hankittiin jalostusoriksi meidän omille tammoille, joten näillä näkymin ori ei ole tarjolla vieraille.

Siinäpä näitä tapahtumia tiivistettynä.:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti